galerie-ruimte remmelink-delft

NIEUWS GALERIE RUIMTE REMMELINK

4 TM 10 OKTOBER | ART THE HAGUE MET MAURICE BRASPENNING

De galerie vertegenwoordigt dit jaar Maurice Braspenning op Art The Hague. ZATERDAG 1 JULI 2023 | FINISSAGE INTO THE WILD VAN MAURICE BRASPENNING

Zaterdag 1 juli vanaf 15.00 is Maurice Braspenning aanwezig in de galerie. Laatste kans om in Delft zijn bijzondere schilderijen te bewonderen. Onder het genot van een drankje en door de kunstenaar 'home made' gemaakte hapjes extra leuk. 


Na zaterdag is de galerie, in verband met de zomerstop, gesloten. 

23- 24-25 JUNI 2023 | KERAMIEK VAN FLEUR VAN DEN BERG

Vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni: INTO THE WILD meets Fleur van den Berg. 


Zondag 25 juni 2023 is de galerie open van 13-17. 

27 MEI 2023 | OPENING EXPOSITIE 'INTO THE WILD'

Zaterdag 27 mei is de opening van de expositie 'INTO THE WILD' van Maurice Braspenning. De kunstenaar is aanwezig om een toelichting op zijn werk te geven!

8 APRIL 2023 | OPENING EXPOSITIE 'SOURCE'

Toffe opening van de expositie 'source' met kunstenaars Antoinette van de Wal en Chung-Hsi Han. 

18 FEBRUARI 2023 | OPENING EXPOSITIE 'IN AANBOUW'

18 februari (16.00 - 19.00) openen we de expositie van Hanna de Haan. De kunstenaar is aanwezig. Rik van Hazendonk geeft een toelichting op haar werk. 

WINTERSLUITING 2022

We zijn tot en met half februari 2023 gesloten. 

10 DECEMBER 2022 | FINISSAGE 

Zaterdag 10 december (vanaf 15.00 uur) zijn Paul Nassenstein en Danne van Schoonhoven aanwezig in de galerie. 


Nieuwsgierig naar hun werkwijze en inspiratie? Je bent van harte welkom!


29 SEPT 2022 | DANNE VAN SCHOONHOVEN & STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR


Ter gelegenheid van 450 jaar Alkmaar Ontzet in 2023 heeft Stedelijk Museum Alkmaar kunstenaars opgeroepen om een kunstwerk voor te stellen met hun kijk op het thema ‘vrijheid’. Het schilderij 'Liberation' van Danne van Schoonhoven is één van de zes genomineerde ontwerpen. In een groot schilderij wordt een oneindige grijsblauwe kosmos weergegeven, waarbinnen grote kaders voorbij lijken te drijven, die aan schilderijen of kijkvensters doen denken. Op ooghoogte, in tegengestelde richting, is een parade van historische voorwerpen te zien. Deze werden ooit als waardevol beschouwd, maar zijn inmiddels slechts herinneringen aan vastgelopen systemen. Zowel visueel, als conceptueel is het schilderij een venster naar een verbeeldingsrijke wereld, die ons inspireert om buiten vastgeroeste kaders te treden, uitgevoerd in olieverf op doek.