galerie-ruimte remmelink-delft

ART THE HAGUE MET MAURICE BRASPENNING

4 TOT EN MET 10 OKTOBER 2023

Het ticket is geldig voor de preview & opening en bij verhindering op alle andere beursdagen. Op de bestelpagina wordt om een kortingscode gevraagd. De kortingscode voor de galerie is: RUIMTEREMMELINK.Maurice Braspenning is opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunst en de Rietveld Academie (Amsterdam). Zijn docenten op de Rijksakademie, onder meer Luc Tuymans, Lisa Milroy en Emo Verkerk motiveerden hem zijn eigen wereld te tonen. Tijdens een periode van herstel (na ziekte) bracht hij veel tijd door in de natuur. Zodoende vond de natuur langzaam zijn weg naar de studio. 


In eerste instantie resulteerde dit in allerlei vegetatie op doeken. Gaandeweg stelt hij ‘de dieren’ centraal en ontstonden portretten van vogels, wolven, honden, apen en vlinders. 


Door middel van een losse, vlotte kwaststreek, creëert hij ruimte op het platte vlak. Het kleurgebruik kan soms vervreemdend werken. De schilderkunstige blik op deze wereld levert krachtige beelden op, waarin structuur en kleur een belangrijke rol spelen.


Maurice Braspenning heeft onlangs bij Omroep Wetering (stadsomroep Schiedam, stadsomroep Vlaardingen en de De Late Avond) meegewerkt aan een interview. Het interview is hieronder te beluisteren. In het eerste gedeelte vertelt hij over zichzelf en in het tweede fragment staat zijn werk- en zienswijze tot zijn kunst centraal.